Klavyede kare işareti nasıl yapılır? Hashtag işareti (#) yapma rehberi

Hashtag işareti özellikle sosyal medyada sıkça kullandığımız işaretlerden birisi. Öyle ki attığımız gönderi hakkında insanların daha kolay bulması için etiket koymamız gerektiğinde onu kullanıyoruz. Ayrıca yazılım dillerinde de sıkça kullanılan kare işareti, klavyede görünmüyor. Haliyle birçok kullanıcı bu işareti yapmanın yollarını arıyor. Biz de sizler için “Kare işareti nasıl yapılır?” rehberini hazırladık.

Kare işareti nedir ve nasıl yapılır?

# sembolü kare işareti, sayı işareti ya da hashtag işareti olarak adlandırılır. Bir sayıyı ifade etmek için kullanılabilir (örneğin “#1” “bir numara” anlamına gelebilir). Bunun yanında telekomünikasyonda bir telefon tuşu olarak ve sosyal medyada hashtag’leri etiketlemek için kullanılabilir. Peki bu işaret nasıl yapılır? Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Windows bilgisayarlarda hashtag işareti yapma

Windows bilgisayar klavyesinde bu işareti yapmak için Alt Gr + 3 tuşlarına aynı anda basmanız gerekmektedir. Bu tuş kombinasyonu ile tüm windows klavyelerde bu işareti yapabilirsiniz. Q ve F klavyede de aynı kombinasyon kullanılır.

Mac bilgisayarlarda hashtag işareti yapma

Mac bilgisayarlarda bu işareti yapmak da Windows bilgisayarlara benzer. Herhangi bir Mac klavyesinde hashtag işareti ALT (Option) + 3 tuşlarına aynı anda basılarak yapılır. Bu kombinasyon ile tüm Mac klavyelerinde bu işareti yapabilirsiniz.

Android veya iPhone telefonlarda hashtag işareti yapma

Mobil cihazlarda bu işareti yapmak daha kolaydır. Zira Android veya iPhone fark etmeksizin mobil akıllı cihazlarda doğrudan hashtag işareti bulunur. Bunun için klavyedeki sembol simgesine bir veya iki kere dokunmanız gerekecektir. Ardından karşınıza hashtag işareti çıkacaktır.

Peki siz kare işareti yapma rehberimiz hakkında neler düşünüyorsunuz? Faydalı oldu mu? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x