Kripto Para Borsası FTX Davasında Sıcak Gelişme! Savcılar Bunu Talep Ediyor

Kripto para borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried’ın davası ilerledikçe, yasal çekişme de ortaya çıkıyor. Yakın tarihli bir gelişmeye göre, savcılar ve Bankman-Fried’ın savunması dikkat çekiyor. Buna göre, olası jüri talimatları için yeni teklifleri vurguladılar. Konu sanığın zimmete geçirilen fonları geri ödeme niyetinin geçerli bir savunma olup olmadığı sorusu üzerinde yoğunlaşıyor.

Savcıların savunma olarak niyet konusundaki tutumu

Savcılık, Bölge Yargıcı Lewis A. Kaplan’a gönderdiği mektupta bir konuya vurgu yapıyor. Buna göre sanığın zimmetine geçirdiği veya hileyle elde ettiği fonları geri ödeme niyetinin yasal bir savunma olarak kullanılmaması gerektiğini iddia ediyor. Dava boyunca savunma makamı, kripto para borsasının kurucusu Bankman-Fried’in müşteriler için ne yapacağını vurguladı. Buna göre eninde sonunda geri ödeme yapabileceğine inandığını gösteren kanıtlar sunmaya çalıştı. Böylece eylemlerinin suç teşkil etmediğini söylediler. Adalet Bakanlığı (DOJ) bu argümanı kesin bir dille çürütmüş durumda. Ayrıca yanlış uygulama ve dolandırmaya yönelik ani bir niyet olduğunda suçun “tamamlanmış” sayıldığını vurgulamıştır. Bu durum da kripto para borsası FTX kurucusu için süreç iyi ilerlemiyor.

Savcılık ayrıca, sanığın motivasyonunun, ahlaki veya siyasi inançlardan kaynaklansa bile, suçlamalara karşı bir savunma olarak kabul edilmemesi gerektiğinde ısrar ediyor. Bankman-Fried, iş kararlarının dünyaya olumlu fayda sağlamayı amaçladığını açıklamak için “etkin özgecilik” felsefesine atıfta bulunmuştu. Adalet Bakanlığı, mahkemelerin karar verdiği üzere, bu tür saiklerin yasal savunma teşkil etmediğini ileri sürmekte. Tek başına asil bir amaç, kişiyi dolandırıcılık veya diğer cezai suçlamalardan muaf tutmuyor. Kripto para dünyasının yakından takip ettiği bir davada savunma argümanları gerçekten ilginç.

Kripto para borsası FTX davası ne zaman devam edecek?

Bankman-Fried’in savunma avukatı, suçların Birleşik Devletler’de yalnızca yasalarla tanımlandığını iddia etmekte. Kişisel ahlaki yargıların veya adaletsizlik duygularının yasal bir ağırlığı olmadığını vurgulamakta. Sadece doğru ya da yanlış hakkındaki inançlar ya da bir yasanın belirli eylemleri engellemesi gerekip gerekmediği, herhangi birini bir suç isnadından mahkum etmek için yeterli değil. Kriptokoin.com olarak baktığımızda kripto para borası FTX müşterilerine yönelik dolandırıcılık bağlamında savunma, bir dolandırıcılık planının para veya mülk elde etme arzusuyla motive edilmesi gerektiğinin altını çizmekte. “Mülkiyetin” geleneksel mülkiyet çıkarlarıyla ilgili olduğunu vurguluyorlar. Ayrıca, maddi olmayan çıkarları veya potansiyel olarak değerli ekonomik bilgileri hariç tuttuğunu savunuyorlar.

Sam Bankman-Fried’in davasında şu anda ara var. Ayrıca 26 Ekim’de yeniden başlaması beklentiler dahilinde. Yasal mücadele yoğunlaştıkça, hakimin jüri talimatlarına ilişkin kararının önemi küçümsenemez. Davanın sonucu, kripto para birimi endüstrisi ve yasal sınırları için bir emsal teşkil edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x